Iata o reteta delicioasa de bors de fasole, numai bun pentru o zi de post.
Ingrediente Bors de fasole
300 gr fasole( grasa colorata nu alba) , 1 ceapa, 1 telina mica, 1 patrunjel, 1 morcov,taitei, cimbru obligatoriu, 1 lingura bulionpatrunjel verde, bors 300 ml, sare
Mod de preparare Bors de fasole
Se fierbe fasolea si se arunca apa de 2 ori. In a 3-a apa se pun celelalte zarzavaturi taiate marunt si sarea si se fierbe totul.
Cand totul este fiert, se taie o ceapa si se caleste in putin ulei. Se pune peste aceasta bulionul si se stinge cu zeama din bors. Se pune acest amestec peste fasole. Se pun taiteii, se mai fierbe 10 min iar apoi se pune borsul fiert separat. Se pun partunjelul si cimbrul. El va da gustul acela bun de bors cu fasole.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video