Pentru o zi de post, iata o reteta de bors de cartofi.
Ingrediente Borș de cartofi
600 g cartofi,
100 g ceapă,
100 g morcovi,
o țelină (rădăcină și frunze),
două legături de pătrunjel,
o legătură de leuștean,
sare,
piper,
un litru de borș;
facultativ: 3 linguri de untdelemn.
Mod de preparare Borș de cartofi
Ceapa se toacă mărunt, iar morcovii și țelina se dau pe răzătoare. Dacă este dezlegare, se încinge untdelemnul și se călesc în el ceapa și rpdpcinoasele, apoi se înăbișă. Când s-au înmuiat, se adaugă cartofii, curățați și tăiați cuburi. Se condimentează, se toarnă deasupra apă rece și se lasă la fiert la foc potrivit. Când cartofii sunt bine fierâi (se poate încerca cu dinții unei furculițe), se adaugă borșul (fiert separat înainte) și verdeața (țelină, pătrunjel leuștean) tocată mărunt. Din pătrunjel și leuțtean se păstrează câteva fire care se pun în oală după ce se trage de pe foc.
Alte retete delicioase gasesti pe AntenaSatelor.ro.
Credit foto: AntenaSatelor.ro.
Daca nu tii post, incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com