Va recomandam pentru azi mancarea traditionala romaneasca Ciorba de fasole cu ciolan afumat.
INGREDIENTE Ciorba de fasole cu ciolan afumat
-500 gr fasole uscata
-2 morcovi
-1 ceapa
-1 telina
-3 linguri pasta de tomate
-50 ml ulei
-1 ardei gras
-1 ceapa mai mica pentru calit
-leustean verde
-sare,cimbru
MOD DE PREPARARE Ciorba de fasole cu ciolan afumat
Alegem fasolea si o punem la inmuiat in apa rece de seara.
Spalam ciolanul si il taiem cubulete,sau feliute sau cum doreste fiecare.Se pune la fiert intr-o oala cu apa.
Ceapa,ardeiul,morcovul si telina se taie cubulete.Cand ciolanul aproape a fiert se adauga legumele si fasolea.
Se lasa la fiert pana cand toate legumele s-au inmuiat bine.Se adauga cimbru si sare dupa gust.
Se toaca ceapa marunt si se pune la calit impreuna cu uleiul.Cand a devenit sticloasa se adauga pasta de tomate.Se mesteca bine pana se incorporeaza toata pasta.
Se adauga in oala care fierbe si se mai lasa circa 5 minute.La sfarsitul prepararii se adauga leusteanul verde.
Incearca si aceasta reteta video