Pe prezentam pentru astazi o reteta delicioasa de chiftelute cu sos de rosii. Pofta buna!
Ingrediente pentru Chiftelute cu sos de rosii
chiftelute
– 500 gr carne tocata (porc)
– ½ cana pesmet
– un ou
– putin patrunjel tocat
– 1 catei de usturoi
– sare, piper dupa gust
Amestecam compozitia si facem chiftelutele, apoi le prajim in ulei.
Ingrediente Chiftelute cu sos de rosii
pentru sos:
– 4-5 linguri de ulei
– 1 ½ lingura de faina
– 500 ml de bulion de casa
– 2-3 linguri de zahar
– sare, piper, dupa gust
Mod de preparare Chiftelute cu sos de rosii
Amestecam uleiul cu faina, intr-o craticioara, apoi le punem pe foc. La primul clocot, cand compozitia face balonase, tragem de pe foc si adaugam tot bulionul si zaharul. Punem din nou cratita pe foc si o lasam sa fiarba putin, pana incepe sa se ingroase. Adaugam chiftelele si le lasam sa mai dea cateva clocote impreuna cu sosul.
Se pot servi chiftelutele cu cous-cous, piure de cartofi, cartofi nature sau orez etc.
Incearca si aceasta reteta video