Aripioare de pui picante

19 mai 2022,

Reteta Video.ro ne-a trimis aceasta delicioasa reteta de Aripioare picante de pui.

 

INGREDIENTE Aripioare de pui picante


1 kg. de aripi de pui
6-7 linguri de ketchup
5 linguri de sos de soia
4 linguri de sos worchester
zeama de la o lamaie
100 ml. de vin
2-3 cepe verzi taiate marunt
un catel de usturoi taiat fin
sare
piper proaspat macinat

 

 

MOD DE PREPARARE Aripioare de pui picante


Spalam aripile, indepartam varfurile si le taiem in doua (copanelul si cealalta parte).
Pregatim marinata. Punem toate ingredientele (vin, sos worchester, sos de soia, zeama de lamaie, ceapa tocata, usturoiul tocat, ketchup-ul, sare, piper) si amestecam bine. Turnam sosul obtinut peste aripioare intr-o punga zip-lock (sau intr-un bol, casoleta, insa in punga se pot amesteca mai bine) si introducem in frigider pentru minim o ora.
Dupa aproximativ o ora, incalzim cuptorul. Pregatim o tava termorezistenta in care rasturnam aripioarele impreuna cu toata marinata.
Coacem in cuptorul preincalzit, pana cand aripioarele se rumenesc frumos (20-30 de minute).
Dupa 20-30 de minute scoatem tava din cuptor si intoarcem aripioarele, pentru a se rumeni pe toate partile. Punem din nou in cuptor si mai lasam timp de 10-20 de minute.
Scoatem din cuptor si servim cu salata, cartofi sau chiar simple.

Reteta video completa o gasiti mai jos

 

POFTA BUNA!

Incearca si aceasta reteta video



Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita