Iata o reteta delicioasa de Ardei umpluti si sarmale.
Ingrediente Ardei umpluti si sarmale
carne tocata de vita, 1kg ardei gras, 1 varza, 2 morcovi, ceapa – 3 buc, sare, bors, bulion – 3 linguri, patrunjel si marar, orez – 250 g
Mod de preparare Ardei umpluti si sarmale
Se pune ceapa la calit, se adauga morcovul ras, patrunjelul, mararul tocat si 3 linguri de bulion. Aceasta compozitie se rastoarna peste carne si orez. Se amesteca bine. Ardeii se spala, se scot capacelele, varza se pune la oparit in apa cu bors. Rand pe rand se umplu ardeii cu compozitia obtinuta si se impaturesc sarmalele. Se lasa la foc mic cca. 3 ore. Spre final se adauga bors. Mancarea se serveste cu smantana deasupra.
Pofta buna.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de kalhh de la Pixabay