Printre atatea preparate de baza de carne de porc, este binevenit un aperitiv din somon, cu creveti si icre. Musafirii si familia noastra vor fi incantati iar noi ne vom simti mandre ca le oferim o bunatate cu care putem face senzatie. Multumim lui krissu pentru reteta!
Ingrediente Rulou de somon cu creveti
8 fileuri de somon afumat,
1/2 manunchi de marar verde,
80 g. creveti fierti si decorticati,
100 g. tarama (optional-preparat oriental,de culoare roz,gata preparat),1 lamaie,
50 g. icre de somon,
4 linguri sos Tabasco,
4 linguri de smantana
sare, piper,
150g. salata verde
Mod de preparare Rulou de somon cu creveti
Se spala si se toaca marunt mararul.
Se stoarce sucul de la 1 lamaie.
Intr-un bol se amesteca crevetii, tarama,smantana, mararul tocat si lamaia.
Se sareaza si se pipereaza, apoi se adauga 4 linguri de sos Tabasco.
Se repartizeaza compozitia pe cele 8 fileuri de somon afumat si se ruleaza.
Se pun fileurile de somon in folie de aluminiu si se tin la rece, in frigider, pana la servire.
Pe un platou se aseaza fileurile de somon afumat pe un pat de salata verde si se decoreaza cu icre de somon.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com