Iata o reteta de prajitura ce poarta numele Valurile Dunarii.
Ingrediente Valurile Dunarii
BLAT
4 oua
175 g zahar
1 zahar vanilat
175 ml ulei
175 ml lapte+1 lingura lapte
1 praf de copt
360 g faina
1 lingura cacao
visine fara samburi
CREMA
1 plic budinca vanilie
2 linguri zahar
400 ml alpte
200 g unt
GLAZURA
200 g ciocolata(cu lapte am avut eu)
2 linguri nutella
1 lingura ulei
Mod de preparare Valurile Dunarii
BLATUL
Amestecam faina cernuta cu praful de copt si un praf de sare. Mixam ouale impreuna cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi treptat uleiul si mixam ca la maioneza. Reducem viteza mixerului si adaugam jumatate din cantitatea de faina, dupa ce s-a incorporat adaugam laptele, iar la final incorporam si restul de faina.
Turnam jumatate din compozitie in tava(25×35) tapetata cu hartie de copt. In restul adaugam cacao si 1 lingura de lapte. Amestecam si adaugam peste cel alb (eu am inversat de uituca ce sunt:) ) Asezam visinile(eu am folosit proaspete) si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Scoatem blatul pe un gratar si lasam sa se raceasca
CREMA
Dizolvam praful de budinca impreuna cu zaharul si 4 linguri de lapte, iar restul il punem la fiert. Adaugam budinca dizolvata si amestecam continuu pana se ingroasa. Acoperim vasul cu o folie alimentara, astfel incat sa atinga crema. Mixam untul pana devine spuma si adaugam budinca racita si mixam bine.
GLAZURA
topim ciocolata impreuna cu uleiul, punem pe foc si adaugam si cele 2 linguri de nutella, apoi o lasam sa se raceasca putin.
Intindem crema peste blatul racit, glazura si cu o furculita „desenam” valurile
Dam la rece cel putin 2 ore
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com