Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Miclescu Mirela: Tort Winnie The Pooh. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.
Ingrediente
3 linguri ulei
8 oua
300 gr zahar
6 lingura faina alba
1/2 plic de praf de copt
100 gr stafide
700 ml frisca lichida
1 compot ananas
1 compot piersici
3 plicuri de gelatina(30 g)
2 esente de vanilie
Mod de preparare
Pregatim un blat din 5 oua, 6 linguri de faina, 6 linguri de zahar,praful de copt si ulei.
Separam ouale, batem albusurile spuma impreuna cu zaharul. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei si apoi praful de copt stinsi in otet. Apoi 1 esenta de vanilie si faina amestecata usor. Coacem blatul intr-o tava unsa si tapetata. Blatul nu trebuie sa fie foarte inalt, doar cat sa il putem taia in 2.
Crema diplomat: gelatina se pune la inmuiat in zeama de la compoturi apoi fructele le tocam maruntel. Stafidele le amestecam cu esenta de vanilie. 3oua intregi se pun pe foc impreuna cu restul de zahar si se amesteca pana ce crema se ingroasa bine. Adaugam crema de oua in gelatina hidratata si apoi o lasam deoparte pana cand pregatim frisca.
Batem spuma tare 500 ml de frisca si o amestecam cu crema de ou si gelatina. La final adaugam fructele scurse de zeama. Punem crema intre feliile de blat si dam la rece ptr cca 4 ore.
Punem tortul pe un platou si apoi il ornam cu frisca colorata divers. Eu am pictat pe Winnie si prietenul sau cu pasta de zahar si apoi am pus-o pe tort .