Va prezentam o idee de tort superb, delicios si usor de facut pentru noaptea Craciun sau Revelion.
INGREDIENTE Tort Vis de iarna
8 oua
8 linguri de zahar
8 linguri de faina
4 linguri cu apa
1 zahar vanilat
1 praf de sare
1 lingurita zeama de lamaie
CREMA:
1 l frisca
1 ceasca cu zahar pudra
2 cutii ananas
1 esenta de vanilie
si nuca de cocos, la ornat
Mod de preparare Tort Vis de iarna
Facem un sirop din 3 linguri de zahar, vanilia si apa;batem albusul cu un praf de sare si 1 lingurita zeama de lamaie;cand e gata adaugam treptat siropul;galbenusurile le batem cu restul de zahar si incorporam in ele ,cate putin din bezea,Coacem la foc potrivit.
Dupa racire se taie in 3 blaturi mai mici.
Crema: batem frisca cu zaharul pudra si vanilia
MONTAREA TORTULUI
Pe o tava incapatoare asezam primul blat, insiropam cu suc de ananas, punem frisca si deasupra cuburi mici de ananas; repetam operatiunea si cu celalalte blaturi.Imbracam totul in frisca si decoram cu fructe: kiwi, portocala, globuri mici din bombonele, dupa imaginatie
Daca sunt si copii punem si mici jucarioare, sa-i atragem.
Presaram nuca de cocos simbolizand zapada!
Lasam la rece cateva ore.
E delicos, simplu si elegant!
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Tasty Lens de la Pixabay