Ultimele

Tort trufa

Retetele tale » Tort trufa
Tort-trufa6

Un desert destinat iubitorilor de ciocolata, usor de pregatit, fara ingrediente sofisticate, dar de efect. Adica, un desert tocmai bun pentru a se afla pe masa de Revelion si, credeti-ma, daca-l veti incerca, va veti da seama ca chiar nu merita sa cumparati cine stie ce tort din comert, cu cremele acelea “dubioase”, batoase de parca sunt din plastic si aproape fara gust. Iar daca luam in calcul si ca tortul se poate pregati in circa o ora, chiar avem solutia ideala pentru o masa festiva. Cu o conditie: sa se consume in cantitati moderate deoarece, ca orice desert cu ciocolata, are un numar considerabil de calorii si pica destul de greu, mai ales la finalul unei mese cu multe feluri de mancare :P. Fata de alte torturi, acesta nu presupune faina, dar compenseaza la capitolul unt. Deh, nu poti sa le ai pe toate, nu?

Cand va planificati pregatirea acestui tort, luati in considerare ca, pentru maximum de gust, are nevoie sa stea cateva ore bune la frigider, ideal chiar de pe o zi pe alta. De asemenea, trebuie sa aveti grija la ciocolata, sa fie una neagra si de buna calitate. Cat despre frisca destinata ornarii, eu am incercat acum o smantana proaspata indulcita (se vede marca in poza), careia i-am mai pus un pic de zahar pudra (nu mi s-a parut suficient de dulce) si i-am adaugat un pliculet de intaritor (pentru ca frisca sa fie cat trebuie de batoasa pentru a fi pusa cu spritul si pentru a nu se inmuia prea repede). Puteti folosi insa si smantana din aceea la cutie, doar sa aveti grija in cazul in care este neindulcita sa-i puneti zahar pudra cat trebuie. Un ultim amanunt: eu am folosit o forma de tort mica, de 18 cm diametru, iar tortul a avut in final, dupa ornarea cu frisca, 850 g.

Ingrediente (pentru 8 portii):
– ciocolata neagra 225 g
– unt (80% grasime) 150 g !!! adus la temperatura camerei
– oua 3 buc. mari sau 4 buc. mici (230 g)
– zahar tos 110 g
– rom 2 linguri
– cacao neagra 1 lingurita cu varf
– smantana indulcita pentru frisca 200 g
– zahar vanilinat 1 pliculet
– intaritor pentru frisca 1 pliculet
– zahar pudra 20 g

Citeste mai mult la GURMANDINO.RO.

Cuvinte cheie:
Data articol: decembrie 28, 2016