Ultimele

Tort tip Diplomat cu mere

Retetele tale » Tort tip Diplomat cu mere
Tort tip Diplomat cu mere

Iata o alta reteta trimisa de Anisoara67: Tort tip Diplomat cu mere. Incearca-l de Sarbatori!

Ingrediente Tort tip Diplomat cu mere

blat biscuiti: 350 g biscuiti fragezi, 150 g margarina (unt), 3 linguri de miere de albine, zahar vanilat
umplutura fructe: 4 mere, 2 gutui, o cana de zahar, un praf de scortisoara, 2 linguri cu apa sau vin alb
crema fina de branza: 250 g crema de branza de vaci (20%grasime), 250 g smantana proaspata (15%grasime), 100 g zahar pudra, zahar vanilat, un plic de gelatina alimentara (10 g)
Ornat: cacao, bomboane de ciocolata, jumatati de biscuiti trasi in ciocolata

Mod de preparare Tort tip Diplomat cu mere

1. Se pregatesc intai fructele. Merele curatate de coaja se dau prin razatoare, la fel si gutuile, spalate bine si sterse. Gutuile se dau cu tot cu coaja, pentru o aroma deosebita. Se pune cana de zahar si se caramelizeaza cu 2 linguri de apa sau vin alb apoi se pune razatura de fructe si se lasa sa fiarba la foc domol, pana se inmoaie bine fructele si scade bine zeama. La sfarsit parfumam totul cu un praf de scoprtisoara. Se dau la racit.
2. Se prepara blatul din biscuitii dati la robot, macinati fin se amesteca cu untul moale si mierea de albine. Se framanta apoi se intinde in strat uniform si bine presat, intr-o forma de tort cu inel detasabil, cu diametrul de 23 cm. Se da la frigider sa se intareasca.
3. Se mixeaza crema de branza cu zaharul pudra si vanilia apoi se adauga treptat si smantana si se mixeaza pana obtinem o crema pufoasa. Se hidrateaza gelatina in 50 ml apa rece apoi se topeste la bain marin, fara sa fiarba, doar sa se spumeze deasupra si se adauga in crema, in fir subtire, dupa ce s-a racorit putin.
4. Se toarna si niveleza frumos, stratul de fructe fierte si racite apoi deasupra se toarna crema fina de branza. Se da o ora la frigider apoi se decoreaza cu un praf de cacaoa, bombonele fine de ciocolata si jumatati de biscuiti trasi in ciocolata. Se mai da o ora la frigider apoi se poate felia.
Pofta buna!

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: decembrie 6, 2022