Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Daniela: Tort teren de fotbal. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.
Ingrediente
Blat
8 oua
1 praf de sare
2 cani de zahar
2 cani de lapte
1 cana de ulei
4 cani de faina
2 praf de copt
6 linguri cacao
3 zahar vanilat
Crema
4 portocale mari
3 linguri faina
3 linguri de zahar
500 ml frisca
Decor
200 ml frisca
nuca de cocos verde
Mod de preparare
Blat
Mixam albusurile cu un praf de sare ,adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Separat mixam galbenusurile cu uleiul pana devine ca o crema si se albesc, adaugam laptele si amestecam. Turnam amestecul peste albusuri si amestecam usor cu o lingura. Amestecam faina cu praful de copt, cacao, zaharul vanilat si adaugam peste compozitia de oua. Amestecam usor cu o lingura de lemn. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea (la foc mic spre mediu).
Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care taiem blatul in 3.
Crema
Stoarcem portocale bine de zeama. Faina o amestecam cu zaharul si putin suc de portocale. Restul il punem la fiert si cand incepe sa faira adaugam amestecul de faina si amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca, acoperim cu folie alimentara deasupra la crema si lasam sa se raceasca foarte bine. Frisca o mixam bine dupa care adaugam crema de portocale, amestecam cu o lingura.
Asamblarea
Asezam prima foaie – insiropam -1/2 din crema – a 2-a foaie – insiropam – restul de crema – a 3-a foaie – insiropam. Ungem blatul cu frisca (mixata inainte) dupa care dam la rece 30 min,
Scoatem tortul de la rece si ungem cu frisca dam din nou la frigider 30 min.
Dupa ce au trecut cele 30 min il scoatem iar de la frigider si il ungem din nou cu frisca (ultima data se va acoperi foarte bine).
Il dam din nou la frigider 30 min dupa care il decoram.
Am transat terenul cu frisca, am facut portile din ciocolata alba topita,
Nu am gasit nuca de cocos verde si eu am colorat-o in casa.
Am amestecat colorant albastru cu putin verde, am adaugat nuca de cocos alba dupa care am intins-o pe un platou si am lasat cateva ore sa se usuce.