Ultimele

Tort „Stea”

Mod de preparare
Pentru blat se bat albusurile cu un praf de sare.
Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o crema lucioasa.
Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza.
Se adauga faina si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
Se toarna intr-o forma unsa cu unt si se coace in cuptor 25-30 minute.
Se incearca cu scobitoarea si cand este gata se scoate din farma si se lasa la racit.
Pentru crema se mixeaza ouale intregi impreuna cu zaharul.
Se adauga laptele, faina si amidonul, esenta si se pune pe foc.
Se amesteca continuu pana se ingroase compozitia.
Eu am folosit 50g amidon+25g faina dar se poate folosi doar faina sau amidon.
Se pune la racit acoperita cu folie alimentara.
Daca se intareste foarte tare cand se raceste se amesteca cu 2-3 linguri de frisca batuta pana capata consistenta dorita.
Pentru sirop se puna la fiert apa cu zaharul si dupa 2-3 clocote se pune la racit si se pune romul.
Blatul rece se taie in trei parti egale si in forma de stea (eu am facut un sablon in forma de stea din carton subtire ca sa pot taia corect blatul) si se insiropeaza moderat.
Ornam cu glazura alba, fulgi de cocos si fulgi de ciocolata (jeleurile si arahidele de pe tort au fost puse de copiii mei, care m-au ajutat la decorarea tortului, asa au dorit ei), nu e obligatoriu sa le punem pe tort.

 

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie:
Data articol: februarie 22, 2015