Ultimele

Tort pufos cu ciocolata si unt de arahide

Retetele tale » Tort pufos cu ciocolata si unt de arahide
Tort pufos cu ciocolata si unt de arahide

Iata un desert delicios si nu foarte complicat de preparat: Tort pufos cu ciocolata si unt de arahide.

 

Ingrediente Tort pufos cu ciocolata si unt de arahide

250 g faina
375 g zahar pudra
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
250 g unt
50 g pudra de cacao
250 ml de lapte batut
2 oua, batute
1 lingurita de esenta de vanilie
375 g de unt de arahide

Glazura:
125 g de unt
4 linguri de pudra de cacao
80 ml de lapte batut
500 g zahar pentru glazura
1 lingurita de esenta de vanilie

 

 

Mod de preparare Tort pufos cu ciocolata si unt de arahide

Amestecati faina, zaharul pudra si bicarbonatul de sodiu intr-un bol mare si puneti deoparte.

Topiti 250 g de unt intr-o tigaie; adaugati cele 50 g de cacao. Adaugati laptele batut  si ouale pana se amesteca bine. Gatiti la foc mediu, amestecand constant, pana ce amestecul incepe sa fiarba. Adaugati faina, amestecand pana devine moale. Adaugati 1 lingurita de esenta de vanilie. Turnati amestecul de blat intr-o tava de tort de 20×30 cm, tapetata cu faina in prealabil.

Coaceti la 180 C / gaz 4 pentru 20-25 de minute sau pana ce la inserarea unei scobitori in blat acesta iese curat. Lasati la racit pentru 10 minute apoi ungeti cu untul de arahide blatul cald. Lasati sa se raceasca complet. Raciti complet.

Pentru glazura: combinati 125 g de unt, 4 linguri de cacao si 80 ml de lapte batut intr-o tigaie mica. Aduceti la punctul de fierbere, la foc mediu, amestecand constant pana devine foarte cremoasa.  Adaugati o lingurita de esenta de vanilie. Puneti pe deasupra tortului uns cu unt de arahide glazura de ciocolata. Decorati cu ciocolata alba rasa!

Imagine de DanaTentis de la Pixabay

Data articol: noiembrie 14, 2019