Ultimele

Tort Minnie Mouse

Retetele tale » Tort Minnie Mouse

Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Ady35: Tort Minnie Mouse. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.

 

Ingrediente

pandispan din 6 oua, 300 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 200 g faina, 6 ling ulei, 1 plic praf de copt

crema: 500 g mascarpone, 200 g ciocolata neagra, 500 ml frisca lichida, 500 g visine fara samburi, 300 g zahar

 

Mod de preparare
Visinele se pun inainte cu o zi intr-un vas cu 300 g de zahar, se amesteca din cand in cand pt a se dizolva zaharul.
Pandispanul: se bat albusurile tari si se adauga pe rand zaharul cu zaharul vanilat, galbenusurile, uleiul si la urma faina amestecata cu praful de copt. Se coace la foc mediu pana trece testul scobitorii.
Crema: se topeste ciocolata cu 100 ml frisca pe abur si se lasa la racorit. Batem restul de frisca spuma apoi adaugam mascarpone mixand. Se adauga ciocolata topita si racita apoi visinele scurse. Blatul l-am taiat in 3 foi. Insiropam blaturile cu sucul de la visine. L-am acoperit si ornat cu pasta de zahat. Inainte de a imbraca tortul in pasta e indicat sa ungem tortul intr-un strat subtire de crema de unt (unt frecat cu zahar pundra si arome dupa preferinta)

Pasta de zahar: zahar pudra din comert cat cuprinde undeva la 1,5 kg, 1 plic gelatina granulata, 2 linguri energizant (miere artificiala), 1 esenta de vanilie, 6 linguri apa, 1 lingura margarina la cub. Gelatina si apa se amesteca si se pune pe baie de abur. Cand s-a dizolvat se adauga mierea si margarina se amesteca pana se dizolva.
Se pune zahar intr-un castron (400 g ) si in mijloc se pune lichidul caldut. Pentru inceput se amesteca cu o lingura si se mai adauga zahar. Cand nu se mai poate amesteca cu lingura se pune pe masa de lucru si se framanta cu mainile adaugandu-se zahar pudra pana devine ca un aluat.

Cuvinte cheie:
Data articol: iulie 12, 2013