Ultimele

Tort Magic

Retetele tale » Tort Magic
Tort Magic

Danydany81 a trimis o reteta minunata: Tort Magic. Sa incep cu inceputul, acesta este primul meu tort de acest gen. Poate nu pare cine stie ce dar atunci eram foarte mandra de mine. Haideti incetul cu incetul sa va intoduc in bucataria mea si in ” tainele” acestei retete.

Ingrediente Tort Magic

oua – 12
zahar – 550 gr
cacao – 5 linguri
unt – 1 pachet 80% grasime
faina – 360 gr
ulei – 6 linguri
esenta rom – 1 buc
sare – un praf
praf copt – 1 plic
Pasta de zahar – 200 300 gr

Mod preparare Tort Magic

blat:
6 oua se separa, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga 200 gr zahar, galbenusurile amestecate cu 6 linguri de ulei, esenta de rom si 2 linguri de cacao. Separat amestecam faina cu praful de copt apoi o adaugam in ploaie in aluatul de mai sus. Ungem o forma rotunda cu unt sau o tapetam cu hartie de copt (doar fundul) si introducem la cuptor la 170 grade pentru 35-40 minute.

Pregatirea cremei:

Se pun celelalte 6 oua intregi la bain maire (cratita cu apa,in care introducem cratita cu ouale:), se adauga 200 gr zahar, 3 linguri de cacao, amestecam energic pana cand se formeaza o crema mai groasa ca o budinca. Dupa ce o luam de pe foc adaugam si pachetul de unt. Aceasta crema ajunge pentru un tort cu 3 blaturi.
Se taie blatul in 3, se insiropeaza (dupa ce se insiropeaza cu sirop de zahar facut din 150 gr zahar caramelizat peste care adaugam 100 ml apa fiarta ) se ung cu crema toate blaturile si se asaza unul peste altul. Deasupra punem restul de crema acoperind cu grija tot tortul. Aceasta va functiona si ca un adeziv pentru invelisul din pasta de zahar.

Ingrediente si mod preparare pasta de zahar:

1,300 gr zahar pudra (cernut de 2 ori)
1 plic gelatina granulata
2 linguri miere energizanta
1 lingura margarina la cub (Rama sau Unirea)
6 linguri apa

Se pune intr-un lighenas circa 1/4 din zaharul pudra cernut, in mijlocul lui formam o mica gropita. La bain maire punem 6 linguri de apa in care hidratam gelatina granulata, adaugam cele 2 linguri de miere energizanta si lingura de margarina la cub. Lasam putin sa se omogenizeze dar ATENTIE fara a aduce lichidul la fierbere. Il luam de pe foc, il mai amestecam putin sa nu fie prea fierbinte il adaugam in zaharul pudra amestecand usor cu o lingura. Cand aluatul nu mai poate fi amestecat cu lingura il luam la framantat pe masa de lucru acoperita cu zahar pudra.Framantam adaugand zahar pudra pana ce pasta nu se mai lipeste de masa de lucru dar nu o faceti foarte tare sa fie suficient de elastica exact ca o plastelina.Iese exact ca o minge elastica usor de modelat si intins,de culoare alba usor spre crem (depinde cat de bun este zaharul pudra,recomand zahar pudra din magazin Coronita sau Margaritar, nu rasnit acasa). Se intinde o foaie subtire de cativa milimetri cu un sucitor mai gros, ajutandu-va de cateva picaturi cu ulei sau amidon de porumb ca sa nu se lipeasca.
Intindem bine pasta de zahar cu sucitorul. Asezam usor peste tort niveland cu un planator sau cu mana pentru a nu face cute. Decoram cu figurine, trandafirasi alb negru, din plastelina de ciocolata, care se face asa:

Plastelina ciocolata neagra :

100 gr ciocolata neagra
60 gr miere energizanta

Plastelina de ciocolata alba:
100gr ciocolata alba
40 gr miere energizanta

Ciocolata se topeste la bain maire, dupa topire se adauga mierea energizanta, se ia de pe foc si se amesteca energic la inceput cu o lingura de lemn apoi, se framanta in mana pana cand iese toata grasime. Se pastreaza la frigider pana in momentul in care vrem sa o folosim. Pentru a forma mici floricele formati bilute mici, puneti le intre 2 folii alimentare dati cu sucitorul peste ele sa se aplatizeze. Dintr-o biluta faceti un con mic pe care il infigeti intr o scobitoare. Asezati restul petalelor aplatizate de mai sus de jur imprejurul conului respectiv.

Le asezati pe tort si gata 🙂 Succes 😉

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie:
Data articol: iunie 16, 2024