Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de ChelaruE: Tort la metru. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.
INGREDIENTE
Blat ( 2 buc ):
– 10 oua
– 2 cani zahar
– 3 cani faina alba
– 2 pliculete praf de copt
– 1 lingura cacao pudra
– 2 pliculete zahar vanilat
– 10 ml esenta de rom
Crema:
– 250 grame margarina
– 1 cana zahar
– 1 plic cacao
– 5 ml esenta de rom
– 1 pliculet zahar vanilat
MOD DE PREPARARE
BLAT:
Vom face 2 aluaturi de pandispan: unul simplu iar celalalt cu cacao.
Luam 5 oua si separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat separat intr-un castron impreuna cu o cana cu zahar. Cand albusurile sunt batute spuma adaugam galbenusurile frecate cu zahar vanilat si esenta de rom, dupa care amestecam. Adaugam apoi faina in care am incorporat praful de copt si amestecam usor cu mixerul pana se omogenizeaza compozitia. Aceasta o turnam in tava in care am pus hartie de copt si o dam la cuptor la 180 grade pentru 30 minute ( cuptorul preincalzit in prealabil ).
La fel procedam si cu cel de al doilea pandispan numai ca mai adaugam in plus o lingura cu cacao in compozitie.
Cand acestea sunt gata le lasam sa se raceasca.
CREMA:
Intr-o oala punem margarina, 1 cana zahar, pachetul de cacao, esenta de rom si zahar vanilat. Dam la foc mic si amestecam continuu pana cand ingredientele se topesc si se omogenizeaza. Lasam crema la racit dar nu de tot, trebuie sa fie un pic calduta.
ASAMBLARE:
Cele 2 pandispane se taie in felii de 1,5 cm grosime, dupa care se intercaleaza feliile in prealabil unse cu crema, obtinandu-se astfel 2 rulouri care se impacheteaza cu folie alimentara si se dau la rece peste noapte.
A doua zi tortul „la metru” se taie pe diagonala pentru a se vedea cele 2 culori si crema.
Pofta buna !!!