Ultimele

Tort fluture

Retetele tale » Tort fluture

Anisoara67 a trimis o reteta minunata la Concursul nostru: Tort fluture. Adu si tu primavara in bucate cu retetele tale minunate pregatite pentru cei dragi si poti castiga o oala presiune DeKassa 10 Litri cu capac suplimentar din sticla, o tigaie wok cu capac si interior ceramica Bergner (seria Vioflam), sau o oala de gatit la aburi cu doua site Peterhof (fund capsulat in 3 straturi), oferite de Megaplus.ro.

 
Ingrediente

blat: 5 oua, 15 linguri de zahar, 15 linguri de lapte, 15 linguri de ulei, 15 linguri de faina, 4 linguri de miez de nuca maruntit, un praf de copt, esenta vanilie
crema: 200 g margarina pentru crema, 250g crema de ciocolata, 2-3 pliculete zahar vanilat
sirop: 200 ml suc de portocale, o lingura de miere
ornare: 300 g capsune, 3-4 kiwi, o portocala, 200 g frisca proaspata din smantana (optional), ciresi sau visini

 

Mod de preparare
Se freaca bine ouale cu zahar pana se dizolva, apoi se toarna in fir subtire uleiul, laptele, esenta, faina amestecata cu praful de copt si miezul de nuca macinat. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma tapeteta cu hartie de copt, cu diametrul de 23 cm si se da la copt, cca.20 de minute la foc potrivit, apoi se scoate din forma si se lasa sa se raceasca.

Blatul rece se taie pe orizontala in doua bucati (eu am taiat in 3 bucati), apoi in doua semiluni egale. Fiecare parte se insiropeaza cu suc de portocale amestecat cu mierea de albine apoi se ung cu un strat de crema de margarina amestecata bine cu crema de ciocolata si zaharul vanilat, se monteaza parte peste partesi se asaza pe un platou plat, partea rotunda unita, astfel incat sa formam aripioarele unui fluturas.
Se unge cu un strat subtire de crema de ciocolata apoi din feliutele subtiri de fructe (dupa ce le-am curatat de coaja si taiat feliute sau rondele) se decoreaza aripiarele fluturasului, iar marginile aripilor se brodeaza cu putina frisca pusa in spritul de ornat.
Se da la rece cateva ore, apoi se serveste taiat felii.
Pofta buna!

Cuvinte cheie:
Data articol: martie 14, 2014