Ultimele

Tort Fagure

Retetele tale » Tort Fagure

Anisoara67 a trimis o reteta minunata la Concursul nostru: Tort Fagure. Adu si tu primavara in bucate cu retetele tale minunate pregatite pentru cei dragi si poti castiga o oala presiune DeKassa 10 Litri cu capac suplimentar din sticla, o tigaie wok cu capac si interior ceramica Bergner (seria Vioflam), sau o oala de gatit la aburi cu doua site Peterhof (fund capsulat in 3 straturi), oferite de Megaplus.ro.

 
Ingrediente
Blat: 6 oua, 5 linguri de miere, un praf de sare, 3 plicuri de zahar vanilat, 5 linguri de faina
Crema: 300 g crema de ciocolata tartinabila, 100 g unt sau margarina de creme
Ornat: 200 g ciocolata amaruie de menaj, 50 g ciocolata alba, frisca
Sirop: 300 ml apa, 8 linguri de zahar, esenta

 

Mod de preparare

Se bat albusurile cu un praf de sare apoi se adauga miere de albine, galbenusurile frecate cu zaharul vanilat si la sfarsit se adauga faina, turnata in ploaie.
Se toarna aluatul intr-o forma in care am pus hartie de copt si se coace la foc potrivit, cca 20 de minute. Blatul copt se lasa loa racit, apoi se taie pe orizontala in trei bucati.
Se da apa cu zaharul pentru sirop in doua-trei clocote, apoi se opreste focul si se adauga esenta.
Crema de ciocolata se freaca bine cu untul.
Se monteaza tortul, pe un platou punand bucatile de blat taiate, una peste alta, dupa ce pe fiecare am insiropat-o si uns-o cu crema. Se da prin razatoare ciocolata amaruie apoi pe flacara mica se topeste. Se incorporeaza in ea si untul apoi se toarna peste tort. Se da 15 minute la rece sa se intareasca. Se da prin razatoare ciocolata alba apoi se topeste si ea si se adauga putin colorant alimentar galben. Peste ciocolata intarita de pe tort, se pun mici sabloane taiate din carton, tip fagure, usor distantate intre ele. Spatiul mic lasat intre ele se umple cu ciocolata colorata in galben, apoi cu grija se indeparteaza cartonasele. Se orneaza cu putina frisca sau se lasa simplu. Se da la rece cel putin o ora inainte de al taia.
Pofta buna!

Cuvinte cheie:
Data articol: martie 14, 2014