Ultimele

Tort Doctorita Plusica

Retetele tale » Tort Doctorita Plusica

Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Ady35: Tort Doctorita Plusica. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.

 

Ingrediente blat

2 blaturi din cate: 6 oua, 300 g zahar, 180 g faina, 6 ling ulei, 1 plic praf de copt.

Albusurile se bat spuma tare dupa care se adauga pe rand zaharul, galbenusurile, uleiul si la urma faina amestecata cu praful de copt. Impartim compozitia in jumatate intr-una punem o lingura de cacao iar in cealalta 1 vanilie si o lingura de faina. Turnam compozitia alba in tava tapetata cu hartie de copt iar compozitia cu cacao o punem intr-o punga la care-i gaurim un capat si trasam linii. Se coace pana trece testul scobitorii.

 
Ingrediente  crema de capsune: 300 g ciocolata alba, 600 ml frisca lichida, 500 g capsune, 200 g zahar, 1 plic gelatina granule, 1 lamaie mica.

Ciocolata se pune la topit cu 300 ml frisca dupa care sa da la rece cam 3 ore. Capsunele se fac piure cu blenderul si se pun la fiert cu zaharul si 4 linguri de zeama de lamaie. Cand capsunele s-au racit se hidrateaza gelatina cu 5 linguri apa dupa care se topeste si se adauga peste piureul de capsune. Ciocolata se scoate din frigider si se mixeaza bine pana-si mareste volumul. Se adauga piureul de capsune. Se bate restul de frisca si se adauga la crema.

 
Ingrediente  crema 2: 400 g ciocolata neagra (ciocolata de calitate nu menaj), 200 ml smantana dulce, 300 ml frisca lichida, 250 capsune, 4 linguri zahar, 1 plic gelatina granulata.

Ciocolata se topeste cu smantana dulce si se lasa la racit. Capsunele se fac piure si se amesteca cu zaharul apoi se adauga gelatina topita in 5 linguri de apa. Mixam ganache-ul pana devine o spuma apoi adaugam capsunele si la urma frisca batuta spuma.

 

Asamblare
Blaturile le-am taiat in cate 2 foi deci am avut 4 foi. Dintr-o foaie am decupat casuta care am umplut-o cu crema si am acoperit-o cu pasta de zahar.

Jeleul de capsune: 500 g capsune date la blender, 200 g zahar, 2 plicuri de gelatina granulata. Am hidratat gelatina si am topit-o apoi am adaugat-o peste piureul de capsune amestecata cu zaharul.
Foile le-am insiropat cu ciocolata calda alba (am avut 2 plicuri). Tortul e imbracat in pasta de zahar iar figurinele sunt facute din aceeasi pasta.

Cuvinte cheie:
Data articol: iulie 9, 2013