Iata un desert excelent. Necesita ceva munca, dar rezultatul va fi pe masura: Tort diplomat cu fructe.
Ingrediente Tort diplomat cu fructe
1 pachet de piscoturi
1 cutie de frisca lichida
1 plicutet de gelatina dr otker
4 sau 5 iaurturi cu fructe (eu am pus Danone de caise si de fructe de padure)
1 compot de ananas
1 banana
3 buc de kiwi
1 portocala
Mod de preparare Tort diplomat cu fructe
Se pregateste mai intai frisca.
Se pune frisca lichida in vas si se bate cu mixerul pana se intareste bine.
Se pregateste crema pentru diplomat.
Intr-un vas se amesteca bine iaurturile, cubulete mici din fructe (ananas, banana, portocala) si o mare parte din frisca (cealalata parte se opreste pentru ornat) si gelatina preparata conform cu instruciunile de pe pachet.
Etapa 2 – se alege un vas care va da forma tortului
Se pune folie alimentara pe peretii vasului, dupa se toarna prima jumatate din crema diplomat, apoi se pune un rand de piscoturi insiropate cu zeama de la compotul de ananas (f. putin, pentru a nu se sfarama) peste crema apoi se pune cealalata jumatate de crema, dupa care se pune ultimul strat de piscoturi usor insiropate.
Vasul se acopera cu folie alimentara si se pune la frigider, preferabil o noapte.
A 2-a zi indepartam folia si intoarcem tortul pe un platou / tava.
Indepartam si folia alimentara de pe pereti si ornam tortul cu frisca ramasa dupa imaginatia voastra si cu felii de kiwi. Puteti orna cu mai multe tipuri de fructe in functie de preferinta fiecaruia.
Este delicios !
Incearca si aceasta reteta video