Ultimele

Tort diplomat

Retetele tale » Tort diplomat » Pagina 2

Mod de preparare
Pregatirea blatului:
Se separa galbenusurile de albusuri,se bat albusurile cu zaharul, pana se intaresc se adauga galbenusurile, se amesteca cu o lingura, se pune faina „in ploaie”, dupa care se adauga si cacaoa amestecand continuu si in acelasi sens, de la dreapta spre stamga si se adauga proful de copt, se mai amesteca putin, se pregateste o tava se unge cu putin ulei si se pune compozitia obtinuta ptr blat, se da la cuptorul deja incins cca 30 minute, dupa care se scoate si se lasa la racit.
Pentru compozitie:
Se separa albusele de galbenusurile, se freaca galbenusurile cu zaharul, pana devin ca o spuma, se adauga, laptele si faina, dupa care se pune pe baimarin (intr-o oala se pune apa si dupa aceea oala cu compozitia), se lasa sa se ingrose, mestecand continuu, intre timp se pune gelatina la dizolvat cu 150 ml apa, cand s-a ingrosat compozitia, se adauga gelatina si lasam sa se ingroase, intre timp, batem albusurile spuma si le amestecam cu compozitia de pe baimarin cand s-a ingrosat (de genul unei budinci), se adauga esenta si se ameste putin luand de pe baimarin compozitia.

Pregatirea blatului ptr pus compozitia tortului: se taie blatul in 2 (indiferent cum este, rotund sau dreptunghi), prima parte se pune in tava, se insiropeaza bine cu siropul facut din esenta zahar si apa, dupa care se intinde dulceata de visine, se pune compozitia obtinuta pe baimarin, se pun fructele taiate bucati si ciocalata la fel, iar la final se adauga partea a 2 a de blat insitopata si cu dulceata de visine, se lasa la rece, cateva ore pentru a se intari, se scoate si se orneaza cu frisca si fructe.
INCERCATI ESTE FOARTE BUN!
VA DORESC POFTA BUNA!

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie:
Data articol: iulie 22, 2015