Ultimele

Tort diplomat

Retetele tale » Tort diplomat

Daniela a trimis o reteta minunata la Concursul nostru: Tort diplomat. Adu si tu primavara in bucate cu retetele tale minunate pregatite pentru cei dragi si poti castiga o oala presiune DeKassa 10 Litri cu capac suplimentar din sticla, o tigaie wok cu capac si interior ceramica Bergner (seria Vioflam), sau o oala de gatit la aburi cu doua site Peterhof (fund capsulat in 3 straturi), oferite de Megaplus.ro.

 

Ingrediente

Blat
3 galbenusuri
60 ml apa calduta
100 g zahar
2 linguri cacao
7 linguri faina
1 praf de sare
1/2 praf de copt
esenta de rom
Crema
500 ml lapte
4 galbenusuri
500 ml frisca
2 plicuri gelatina
1 lingura amidon
zeama de la1/2 lamaie
5 linguri zahar
fructe(zmeura, afine, portocale, mandarine)
Mod de preparare
Blat – Intr-un bol adaugam galbenusurile si apa, mixam timp de 2 minute, dupa care adaugam zaharul si mai mixam 5 minute. Vom obtine un amestec de consistenta unei spume aerate si pufoase. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, sare si cacao, esenta si amestecam usor cu o lingura de lemn. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine.
Crema – Galbenusurile le mixam cu zaharul si amidonul. Punem laptele la fiert si cand s-a incalzit adaugam treptat peste galbenusuri, punem din nou pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa. La finam adaugam zeama de lamaie, amestecam si lasam sa se raceasca.

Gelatina o punem la hidratat cu apa rece cat sa acopere, lasam cca 10 minute, dupa care o punem pe baie de aburi, apoi o adaugam in crema.
Mixam frisca si adaugam peste crema, adaugam si fructe, amestecam pana ce se omogenizeaza.

O tava cu pereti detasabili o invelim cu folie alimentara si adaugam felii de portocala, mandarina, zmeura si afine.
Adaugam crema si dam la rece 10 minute dupa care adaugam blatul si dam la frigider cca 2-3 ore (eu am lasat peste noapte)
A 2 zi rasturnam pe un platou si decoram dupa plac (sau lasam asa)

Cuvinte cheie:
Data articol: martie 19, 2014