Ultimele

Tort diplomat

Retetele tale » Tort diplomat
Tort diplomat

Iata o alta reteta trimisa de Adriana88: Tort diplomat.

Ingrediente Tort diplomat

piscoturi
500 ml lapte
5 galbenusuri
4 linguri amidon
100 g zahar
zahar vanilat
500 ml frisca
2 plicuri gelatina
ananas rondele
kiwi
compot de ananas

Mod de preparare Tort diplomat

CREMA – laptele il punem la fiert, galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul. Cand s-a topit adaugam amidonul si omogenizam. Cand laptele incepe sa fiarba adaugam peste galbenusuri treptat si amestecam, dupa care turnam compozitia in vasul in care am fiert laptele. Punem pe foc amestecand continuu pana se ingroasa bine, oprim focul si lasam sa se raceasca.
Plicurile de gelatina se pun intr-un vas, adaugam apa cat sa acopere si lasam 5 minute, dupa care se dizolva pe baie de aburi. Dupa ce s-a dizolvat amestecam cu crema de galbenusuri, dam la frigider pana ce se raceste.
Frisca o mixam bine, dupa care adaugam crema racita, adaugam bucati de ananas si amestecam.
Intr-o tava cu pereti detasabili (se tapeteaza cu folie alimentara) adaugam piscoturi care le-am trecut prin compot, adaugam pe margini felii de ananas dupa care adaugam crema. Acoperim tava cu folie alimentara si dam la rece cca 2-3 ore (sau peste noapte)
Decoram cu frisca si kiwi.

Incearca si aceasta reteta video

foto: Depositphotos.com

Cuvinte cheie:
Data articol: decembrie 15, 2023