Ultimele

Tort deliciu

Retetele tale » Tort deliciu » Pagina 2

Mod de preparare

a blaturilor:
Se separa galbenusurile de albusuri si se pun in vasul de la robot albusurile cu zaharul si cu zaharul vanilat, se mixeaza pana se obtine o pasta alba si foarte densa, adaugam apoi galbenusurile si continuam mixarea pana devine totul o pasta cremoasa si densa, adaugam faina, coaja de lamaie si praful de copt stins cu otet si continuam mixarea pana se omogenizeaza bine, turnam crema obtinuta in doua tavi in care am pus hartie de copt. Am pus crema intr-o tava mai mica si in una mai mare si am dat tavile la cuptor pentru o ora la cuptorul deja incalzit. Cand sunt coapte se scot si se las sa se raceasca la temperatura camerei,apoi se taie fiecare blat in trei felii.

Pregatim crema de ciocolata si crema de vanilie:
Intr-un vas punem praful de ciocolata si 150 gr.lapte si mixam dupa indicatiile de pe ambalaj,la fel facem si cu crema de vanilie.

 

Mod de preparare pentru frisca:
Se pune la robot smantana cu zahar si zahar vanilat si se mixeaza pana se obtine frisca .

 

Ornarea tortului:
Punem o foaie mare de blat pe un platou si il insiropam cu sirop de la compotul de ananas, adaugam crema de ciocolata, jumatate din fructele de ananas de la comopt, apoi asezam alta foaie de blat mare pe care o vom insiropa cu sirop de la compotul de ananas, adaugam crema de vanilie si restul ananasului, dupa care adaugam ultima foaie de blat mare, o insiropam cu suc de portocale, adaugam un strat de frisca. Punem apoi o foaie din blatul mic, o insiropam cu suc, adaugam frisca, mai punem o foaie de blat, o insiropam cu suc si adaugam frisca, iar la final adaugam ultima foaie din blatul mic, il insiropam cu suc si ornam cu frisca tot tortul. Facem flori din felii de portocale si le asezam pe blatul mic si pe marginea blatului mare adaugam capsuni care au fost date prin ciocolata topita si unt la bain-marie.

Pofta buna!

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie:
Data articol: octombrie 15, 2017