Ultimele

Tort de zmeura cu ciocolata

Retetele tale » Tort de zmeura cu ciocolata

Dedi  a trimis o reteta minunata la Concursul nostru: Tort de zmeura cu ciocolata. Adu si tu primavara in bucate cu retetele tale minunate pregatite pentru cei dragi si poti castiga o oala presiune DeKassa 10 Litri cu capac suplimentar din sticla, o tigaie wok cu capac si interior ceramica Bergner (seria Vioflam), sau o oala de gatit la aburi cu doua site Peterhof (fund capsulat in 3 straturi), oferite de Megaplus.ro.

 

Ingrediente

Blat :
• 5 oua
• 5 linguri apa rece
• 10 linguri cu varf de zahar
• 10 linguri faina
• putina sare
• putin unt pentru ungerea formei

 

Mod de preparare

Mai intai pregatim toate ingredientele, masuram cantitatile si ungem cu unt tava.
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le presaram cu un praf de sare si incepem sa le mixam pana devin spuma. Adaugam treptat zaharul si mixam aproximativ 5-7 minute pana obtinem o bezea care nu curge atunci cand intoarcem castronul.
Se adauga galbenusurile, toate o data, adaugam si apa si amestecam usor.
Cernem faina, adaugam treptat toata faina si amestecam pana se incorporeaza perfect.
Turnam compozitia in tava, scuturam usor astfel incat compozitia sa se „aseze” si punem in cuptor la 170 de grade pentru aproximativ 45 de minute pana ce trece testul scobitorii.
Primele 15 minute nu deschidem usa ca sa nu oprim blatul din crescut.

Ganache:
• 200 ml frisca lichida
• 200 g ciocolata cu lapte
Punem frisca lichida in craticioara pe foc, intre timp rupem ciocolata cubulete si o adaugam peste frisca.
Amestecam cu lingura pana cand ciocolata este complet topita si omogenizata in frisca..
Transferam amestecul intr-un bol de mixer, lasam sa se raceasca si apoi dam la frigider pt minim 5-6 ore (de preferat peste noapte).
Inainte de a il pune pe tort si dupa ce a stat la frigider timpul necesar, batem ganache-ul cu mixerul pana obtinem o crema compacta.

 

 

Jeleu de zmeura:
• 600 gr zmeura ( eu am avut congelata)
• 6 limguri de zahar
• 4 foi de gelatina
Punem zmeura impreuna cu zaharul in craticioara la foc mic pentru 30 de minute.
Lasam sa se raceasca.
Jeleul il putem face de seara, impreuna cu blatul si ganache-ul.
Inainte de a-l pune pe tort, inmuiem foile de gelatina in putina apa rece, cand s-au inmuiat le punem timp de 15 de secunde in microunde si amestecam astfel incat gelatina sa fie complet dizolvata.
Apoi adaugam gelatina peste compozitia rece de zmeura si omogenizam totul.

 

 

Ornat:
• 50 gr ciocolata alba
• 50 gr ciocolata cu lapte

Ciocolata alba o radem asa incat sa rezulte fulgi de ciocolata.
Ciocolata neagra o topim in microunde. Din hartie de copt facem un cornet in care turnam ciocolata topita. Apoi formam diverse modele turnand ciocolata pe hartie de copt. Hartiile le punem in frigider cateva minute iar apoi ciocolata se va desprinde foarte usor de pe hartie.

 

 

Asamblarea tortului:

Blatul se taie in doua. Peste prima foaie se aseaza jeleul de zmeura. Urmeaza apoi foaia a doua de tort. Sa acopera cu ganacheul de ciocolata. Se decoreaza cu fulgii de ciocolata alba si grilajele de ciocolata cu lapte.

 

Data articol: martie 18, 2014