Daca preferi tortul si nu cozonacii, avem si o reteta deosebita pentru un Tort de sarbatoare. Iata cum se prepara
INGREDIENTE Tort de sarbatoare
BLAT
6 oua
4 linguri cu faina
2 linguri amidon alimentar
6 linguri zahar
2 linguri apa
INGREDIENTE CREMA:
500 ml lapte
1 cana zahar
6 linguri faina
1 pachet margarina
2 plicuri zahar vanilat
1 lingurita zeama de lamaie
coaja de lamaie,1 praf de sare
Mod de preparare Tort de sarbatoare
BLAT
1.Batem albusul spuma
2.Frecam galbenusul cu 1praf de sare, zaharul si la sfarsit punem cele 2 linguri de apa
3.Incorporam in crema de galbenusuri cate putin din bezea si la sfarsit punem faina si amidonul.
4.Coacem la foc moderat,40 minute.
5. Se va taia, dupa racire in doua bucati
PREPARARE CREMA:
1.Fierbem laptele si apoi punem cele 6 linguri cu faina dizolvate cu lapte;avem grija sa amestecam continuu;cand s-a mai racit punem margarina frecata cu zaharul, aromele
adaugam si restul ingredientelor
DECOR
500 ml frisca
kiwi
ASAMBLARE TORT:
Pe un platou punem 1 foaie de blat ;1/2 crema;fructe de kiwi
Acoperim cu cealalta foaie si imbracam totul in crema
Decoram cu frisca si fructe de kiwi
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de PublicDomainPictures de la Pixabay