Ultimele

Tort de primavara cu nuci

Retetele tale » Tort de primavara cu nuci

Dedi  a trimis o reteta minunata la Concursul nostru: Tort de primavara cu nuci. Adu si tu primavara in bucate cu retetele tale minunate pregatite pentru cei dragi si poti castiga o oala presiune DeKassa 10 Litri cu capac suplimentar din sticla, o tigaie wok cu capac si interior ceramica Bergner (seria Vioflam), sau o oala de gatit la aburi cu doua site Peterhof (fund capsulat in 3 straturi), oferite de Megaplus.ro.

 

Ingrediente

Pentru foile de nuca:
200 g nuci prajite si maruntite, 200 g zahar , 2 linguri de miere, 1 ou , 4 linguri lapte, 1lingura rasa bicarbonat (stins sau nestins), 200 g faina.
Se pun toate intr-un bol si se framanta un aluat care e putin lipicios.
Pe o folie se presara putina faina,se pune aluatul si se da la rece cateva ore.Se poate face si seara si se lasa la frigider pana a doua zi.
Dupa ce e scos de la frigider ,se imparte aluatul in 4 bucati.
Se taie o hartie de copt la marimea de 24 cm diametru ,se presara faina si se pune o bucatica din aluat ,restul se pun iarasi la rece si se scot pe rand pe masura ce se lucreaza cu ele, asa se lucreaza mai usor.
Se intinde foaia de aluat cu sucitorul, foarte subtire pana in marginea hartiei de copt..se mai presara faina peste aluat ca sa nu se lipeasca de sucitor, se pune foaia asa pe dosul unei tavi si se da la cuptor 15 minute,foaia de aluat se face maro,se scoate si cand e rece se intareste ca un biscuit. Asa se coc toate cele 4 foi.

 

Crema
500 ml frisca ,150g zahar, 200 g nuci prajite si macinate, esenta de rom.
Se bate frisca impreuna cu zaharul pana se intareste ,se adauga nuca macinata si esenta de rom dupa gust.
Se amesteca bine, crema se imparte si se pune intre foi .

 

Pentru ornat am invelit tortul in foi de pandispan cumparate si l-am imbracat in pasta de zahar.
Am decorat cu lacramioare pe care le-am facut din pasta de zahar si fluturasi facuti tot de mine din royal icing.

Data articol: martie 22, 2014