Ultimele

Tort de orez cu cocos si fructe

 

Mod de preparare

Intr-un vas, punem la fiert laptele, cu un praf de sare. Adaugam orezul spalat si amestecam periodic ca sa nu se prinda. Cand este aproape fiert, inchegat, adaugam zaharul si nuca de cocos. Lasam sa mai fiarba cateva minute, apoi il luam de pe foc si il lasam la racit.
Intre timp, punem gelatina la hidratat, in zeama de compot. Lasam aproximativ 5-6 minute, apoi o incorporam in orezul fierbinte. Lasam sa se raceasca.
Batem smantana pana capata consistenta, adaugam zaharul pudra si mixam inca un pic. Dam la rece.
Fructele le tocam cubulete si le lasam la scurs.
Intr-un castron, amestecam orezul cu lapte (racit) cu fructele scurse. Adaugam frisca rece din frigider si incepem sa o incorporam.
Pregatim o forma de copt tapetata cu folie alimentara, turnam compozitia si acoperim. Dam la rece pentru cateva ore bune, ca sa se inchege bine tortuletul.
Scoatem de la rece, ornam cu restul de frisca si presaram nuca de cocos coapta un pic in cuptor, ornam cu fructe. Dam din nou la rece pana in momentul servirii.
Este un tort absolut delicios.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: octombrie 4, 2017