Ultimele

Tort de mere cu crema de zahar ars

Retetele tale » Tort de mere cu crema de zahar ars
Tort de mere cu crema de zahar ars

Mihaela04 a trimis reteta unui delicios Tort de mere cu crema de zahar ars .

 

Ingrediente Tort de mere cu crema de zahar ars 

 

8 mere (necurăţate)
1 l lapte
400 g zahăr tos
3 pliculeţe de esenţă de vanilie
3 linguri de ulei
Un praf de sare
Coaja de la o lămâie
80 g făină
11 ouă
1 l frişcă

 

 

MOD DE PREPARARE Tort de mere cu crema de zahar ars 


Merele se curăţă de coajă, cotor şi seminţe, apoi se taie în felii mai groase. Între timp încingeţi cuptorul la 180 de grade Celsius. Puneţi 100 g zahăr tos în forma în care pregătiţi tortul şi lăsaţi-l să se topească. Când obţineţi caramelul, se ia cratiţa de pe foc şi se înclină astfel încât caramelul să se distribuie uniform pe pereţi. Lăsaţi să răcească şi să întărească. Încă puţin până când acest tort de mere coapte cu cremă de zahăr ars vafi gata.
Într-un castron se amestecă 8 ouă cu 200 g zahăr tos şi esenţa de vanilie. Laptele se pune la încălzit şi se amestecă bine, astfel încât să fie topit zahărul. Când se întăreşte caramelul, se aşază feliile de măr pe fundul cratiţa. Se toarnă apoi printr-o strecurătoare amestecul de ouă, zahăr şi lapte. Aşezati cratiţa într-o oală în care aţi pus apa pe fund şi băgaţi ansamblul în cuptor. Lăsaţi 30 de minute, timp în care crema de zahăr ars începe să se lege.
blatul de pandişpan
Acum pregătiţi blatul de pandişpan pentru acest tort de mere coapte cu cremă de zahăr ars. Se separă cele 3 ouă rămase, iar gălbenuşurile se bat cu un praf de sare. Se adaugă cele trei linguri de ulei şi coaja rasă de lămâie. Se bat apoi albuşurile spumă şi se adaugă treptat zahărul tos rămas. Încorporaţi în bezea, puţin câte puţin, gălbenuşurile bătute. Apoi puneţi făina cernută şi amestecaţi în continuare. Scoaţeţi cratiţa din cuptor şi puneţi peste ele în strat uniform, aluatul de pandişpan.
Mai lăsaţi încă 20-25 de minute. Opriţi focul şi lăsaţi tortul în cuptor până când se răceşte complet. Se ia un platou mare, cu margini ridicate şi se aşează peste cratiţă, apoi răsturnaţi uşor. Nu scoateţi cratiţa şi băgaţi ansamblul în frigider. După 6 ore se poate servi. Tăiaţi tortul felii şi ornaţi-l cu frişcă. Poftă bună!

Incearca si aceasta reteta video

foto: Depositphotos.com

Data articol: iulie 20, 2022