Ultimele

Tort de Craciun

Retetele tale » Tort de Craciun

Iata o alta reteta trimisa lde Anisoara67: Tort de Craciun.

 

 

 

Ingrediente Tort de Craciun

blat: 8 oua, 8 linguri de faina, 8 linguri de zahar, vanilie, un praf de sare
umplutura 1: 250 g smantana grasa, 80 g zahar pudra vanilat, 10 g gelatina, un borcanel dulceata de afine
umplutura 2: un compot mare de caise, 250 g smantana grasa, 150 g zahar pudra vanilat, 10 g gelatina, caise din compot
glazura si decor: 200 g ciocolata amaruie, frisca, bombonele zahar pentru decor

 

 

Mod de preparare Tort de Craciun

1.Se preparablatul batand bine albusurile cu un praf de sare si cu zaharul, pana se intaresc apoi se amesteca cu galbenusurile zdrobite, vanilia si faina cernuta. Se toarna aluatul intr-o forma de tort cu diametru de 28 cm si se da la copt, la foc potrivit, cca 40 minute. Se lasa blatul copt sa se raceasca apoi se taie pe orizontala in 3 discuri egale ca grosime. Se scurg caisele de zeama de compot. Caisele scurse se taie bucati mai mici iar cu zeama compotului insiropam usor blaturile tortului.

2. Se asaza primul disc de blat, usor insiropat cu compot, in forma in care am copt blatul tortului.

Se mixeaza smantana cu zaharul pudra si apoi se amesteca cu gelatina hidratata si topita la bain marin apoi se toarna totul deasupra primului blat din forma, se presara deasupra, cu lingurita, dulceata de afine, apoi se vine deasupra cu cel de al 2 lea blat, se preseaza usor cu mana, se toarna deasupra smantana batuta cu zaharul pudra si gelatina hidratata si topita, apoi se presara pe toata suprafata bucatile de caise scurse bine si maruntite si se vine deasupra cu ultima bucata de blat, se preseaza usor si se da la frigider cel putin 2 ore.

3. Se scoate tortul din forma apoi se transfera pe platou si se decoreaza cu ciocolata amaruie topita la bain marin, cu frisca si bombonele pentru decor.
Sfat: ideal ar fi ca tortul sa stea o noapte in frigider la intarit si sa se decoreze a 2 zi.
Pofta buna!

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie:
Data articol: decembrie 18, 2020