Mod de preparare
Spalam ciresele si scoatem samburii. Le punem intr-un castron, si presaram 2 lg zahar peste ele.
Separat, batem albusurile spuma cu un praf de sare. Cand obtinem o bezea tare, adaugam zaharul si mixam in continuare. Adaugam galbenusurile unul cate unul, mixand dupa fiecare. Adaugam faina si amestecam cu o spatula.
Luam o forma de tort, asezam o hartie de copt si punem cam 3/4 din cirese, fara zeama lasata de ele. Peste ele, turnam 3 sferturi din compozitia de oua. In compozitia ramasa, adaugam cacao si amestecam. Turnam restul in forma de copt.
Dam la cuptorul preincins, la foc mediu, aproximativ 30-35 minute.
Dupa ce s-a copt, scoatem si lasam un pic sa se raceasca, apoi rasturnam tortul pe un platou.
Intre timp, ciresele ramase si cu zeama lasata de ele, le punem intr-un vas, adaugam apa si punem la fiert. Cand aproape sa fiarba, adaugam zaharul si lasam sa fiarba cateva minute. Dam deoparte si lasam sa se raceasca de tot.
Cu acest sirop, insiropam tortul. Blatul este unul pufos, va absorbi imediat siropul.
Batem smantana rece, de la frigider, cu 2-3 lg de zahar pudra. Cand s-a intarit suficient, ornam tortul si presaram fulgi de cioco. Dam la rece pana la servire!
Citeste continuarea: 1 2