Ultimele

Tort de ciocolata cu capsune

Retetele tale » Tort de ciocolata cu capsune
Tort de ciocolata cu capsune

Iata o reteta trimisa de Mihagrigore: Tort de ciocolata cu capsune.

Ingrediente Tort de ciocolata cu capsune

blat:
8 oua, 8 linguri de zahar, 3 pliculete de zahar vanilat, 6 linguri faina, 1 lingurita praf de copt.
crema:
500 ml frisca lichida(creme patisserie), 5 tablete de ciocolata Milka (eu am folosit Noisette).
crema de ornat:
400 gr unt, 100ml lapte, 100gr cacao, 350gr zahar, 4 oua, o fiola esenta de rom.
sirop:
1l apa, 250 gr zahar, 1 sticluta esenta de rom.
optional- capsuni (sau orice alte fructe)

Mod de preparare Tort de ciocolata cu capsune

Blat: Se bat albusurile spuma si se dau deoparte. Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se adauga peste albusuri. La final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda si se toarna aluatul. Se da la cuptor pana se rumeneste frumos. Se scoate din cuptor si se lasa la racit, apoi se taie blatul in 3.

Crema:
Frisca se pune intr-o cratita pe foc. Inauntru se pun tabletele de ciocolata (rupte bucatele) si se lasa pana se topeste ciocolata. Atentie, nu trebuie sa fiarba. Dupa ce s-a racit crema se mixeaza foarte bine.

Crema de ornat:
Se amesteca laptele, zaharul, cacaua si ouale si se dau la foc pana se ingroasa. Se lasa la racit, apoi se adauga untul lasat la temperatura camerei si esenta de rom si se omogenizeaza bine.

Siropul:
Se pune apa cu zaharul la fiert. Dupa ce s-a format siropul, se lasa la racit apoi se adauga esenta de rom.

Asamblare:
Pe un platou se asaza prima foaie de blat, se insiropeaza bine, apoi se toarna jumatate din crema. Se continua cu al doilea blat pe care de asemenea il insiropam, apoi turnam restul de crema. La final se pune si al treilea blat insiropat si se imbraca tortul in crema pentru ornat.
Se orneaza dupa imaginatia fiecaruia.

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: ianuarie 17, 2024