Ultimele

Tort de ciocolata cu banane

Retetele tale » Tort de ciocolata cu banane
Tort de ciocolata cu banane - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - rum-bomb-236790_1920

Mysweetdream a trimis o reteta minunata: Tort de ciocolata cu banane.

 

 

Ingrediente Tort de ciocolata cu banane

-400 gr zahar
– 245 gr.faina alba
-75 gr cacao pudra
– 200 gr.ciocolata amaruie/neagra ( minim 75% cacao)
-2 banane
-2 oua
-120 ml lapte
-120 ml ulei
– 170 ml smantana de gatit ( dulce) Dorna 32%
-1 bucata/fiola esenta de vanilie
-1 lingurita bicarbonat
-250 ml apa
-praf de copt 1.5 lingurite
-un praf de sare
-unt 15 grame
-pentru décor ( optional) ( 50 grame fulgi de migdale)

 

 

Mod de preparare Tort de ciocolata cu banane


Preincalziti cuptorul la 180-200 grade, sau o temperatura medie pentru cei fara termometru la cuptor. Mixati intr-un bol toate ingredientele uscate – faina, praful de copt, bicarbonatul, cacao, zaharul si sarea. Separat, intr-un alt bol pisati bine bananele. Adaugati ouale si amestecati cu un tel. Adaugati apa calda, uleiul, laptele si esenta de vanilie .Mixati bine cu telul. Apoi adaugati ingredientele uscate la cele umede – amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase. Va iesi un aluat mai lichid si omogen.

Ungeti cu unt sau ulei o tava adanca de cuptor. Eu am folosit una rotunda cu diametrul de 28 cm. Puteti sa folositi si una dreptunghiulara de maxim 23x33cm. Turnati aluatul in tava si puneti la cuptor pentru 45-50 de min. Este gata dupa ce o testati cu o scobitoare. Il scoateti din cuptor si il lasati sa se raceasca. Dupa ce s-a mai racit i-am scos si peretii detasabili. Acum pregatim crema de ciocolata.

Ciocolata se rupe bucati si se pune intr-un bol mai mare si adanc. Puneti intr-o cratita untul si smantana dulce, lasati pana incepe usor sa fiarba. Mai amestecati cu telul si stinget focul. Nu o lasati sa fiarba, doar sa ajunga la temperatura de fierbere. Turnati amestecul asa fierbinte peste ciocolata bucati, amestecati cu o lingura de lemn pana se dizolva complet ciocolata in amestecul de smantana cu unt. Va rezulta o crema de ciocolata uniforma si lucioasa. Apoi bateti bine amestecul cu mixerul la viteza mai mare.

Crema se mai uniformizeaza si devine mai pufoasa. Turnati apoi crema peste blatul racit si o nivelati cu cutitul sau lingura. Puneti tortul la rece sa se intareasca putin crema. Se poate servi imediat ce s-a intarit crema. Eu l-am ornat cu fulgi de migdale dar il puteti lasa asa cum este.


POFTA BUNA!

 

 

Incearca si aceasta reteta video

 

Image by Hans Braxmeier from Pixabay

Data articol: noiembrie 24, 2020