Ultimele

Tort de ciocolata

Retetele tale » Tort de ciocolata

Sims a trimis o reteta minunata la Concursul nostru: Tort de ciocolata . Adu si tu primavara in bucate cu retetele tale minunate pregatite pentru cei dragi si poti castiga o oala presiune DeKassa 10 Litri cu capac suplimentar din sticla, o tigaie wok cu capac si interior ceramica Bergner (seria Vioflam), sau o oala de gatit la aburi cu doua site Peterhof (fund capsulat in 3 straturi), oferite de Megaplus.ro.

 

Ingrediente

Pentru blat avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 4 ouă, 250 gr zahăr, 10 linguri apă, 160 gr nucă măcinată, 140 gr făină, 20 gr cacao, 1 plic praf de copt, un praf de sare

 

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri iar galbenusurile se amesteca cu zaharul, se mixeaza si incet se incorporeaza apa. Separat amestecam faina, nuca sarea, praful de copt si cacaoa. Amestecul de faina se adauga peste galbenusurile mixate si se mixeaza in continuare pana se omogenizeaza. Separat de mixeaza albusurile pana se intaresc apoi se amesteca cu amestecul de galbenusuri si faina. Se tapeteaza forma cu faina si margarina apoi se toarna compozitia si se pune in cuptorul preincalzit cam 30 de minute. Se scoate blatul si se lasa la racit. apoi se taie in trei. Se insiropeaza dupa gust, eu am preferat copotul de visine pentru ca nu este foarte dulce ca sa fie un usor contrast dat fiind ca ciocolata este dulce.

Se umple cu ce fel de crema vreti voi eu am preferat ca umplutura o crema ganache de ciocolata alba pentru un plus de savoare dar si pentru ca se face foarte repede. Sunte necesare 300 g ciocolata alba si 250 g smantana lichida. Ciocolata alba se rupe bucati mici si se pune intr-un vas cu putina frisca apoi se pune la topit la bain-marie. dupa ce s-a topit se lasa la racit si se mixeaza frisca pana se intareste dupa care se incorporeaza ciocolata topita. Se amesteca bine si apoi se intinde peste primul strat de blat, se adauga al doilea strat se insiropeaza si el se adauga iar crema de ciocolata alba si ultimul strat de blat. Se insiropeaza si el.

Pentru decor am folosit tot crema ganache dar de ciocolata neagra din 300 g ciocolata neagra si 250 g smantana lichida. Procedeul este acelasi de mai sus doar ca la final se pune in punga pentru decorat si se fac trandafiri pe suprafata blatului superior cu ea. Pe laterale se imbraca tortul in tablite de ciocolata (se gasesc la cofetarie sau in marketuri) si se leaga cu o panglica.

 

Cuvinte cheie:
Data articol: martie 16, 2014