Ultimele

Tort Daria

Retetele tale » Tort Daria » Pagina 2

Mod de preparare
Blat:
Cacaoa cu apa clocotita se omogenizeaza bine cu un tel. Adaugi untul, la temperatura camerei, taiat bucatele si amesteci pana cand se topeste. Adaugi zaharul, laptele si apoi oule, unul cate unul. La final adaugi faina si praful de copt si amesteci foarte bine. Torni totul intr-o tava tapetata cu ulei si faina si coci cca 45 de minute la foc mai domol. Dupa ce se raceste blatul il scoti din tava si apoi il tii la frigider peste noapte, invelit in folie de aluminiu, pentru a putea fi taiat mai bine.
Crema 1:
Untul la temperatura camerei se spumeaza bine cu zaharul pudra. Se adauga esenta de vanilie, mierea si, alternativ, lapte praf si apa fierbinte. Se omogenizeaza bine si se lasa cateva ore la frigider pana se intareste bine.
Se scoate din frigider, se omogenizeaza cu frisca batuta bine si cu gelatina hidratata si topita.
Crema 2:
Gelatina se inmoaie in 50 ml apa rece timp de 10 minute. Intre timp intr-o craticioara se pun fructele si zaharul si se lasa sa fiarba. Cand zaharul se topeste complet se mixeaza bine. Pireul obtinut se pune iarasi sa fiarba insa trebuie avut grija ca amestecul sa nu fiarba. Se ia craticioara de pe foc si se adauga gelatina. Se amesteca bine pana ce gelatina este dizolvata complet si se lasa sa se raceasca.
Se mixeaza frisca iar cand amestecul de fructe este rece se adauga peste frisca si se omogenizeaza bine. Se da la frigider.

Se asambleaza tortul dupa preferinta.

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie:
Data articol: iulie 19, 2015