Gaby_gabytza a trimis o reteta minunata de Tort cu ricotta.
Ingrediente Tort cu ricotta
blat
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1 varf cutit sare
1/2 praf de copt
1 plic zahar vanilat
crema 1
250 g ricotta
200 g ciocolata amaruie
200 g frisca
crema 2
200 g branza de vaci
100 g iaurt
1 ciocolata amaruie
200 g frisca
100 g zahar pudra
Mod de preparare Tort cu ricotta
Blat – mixam albusurile spuma cu 1 praf de sare, dupa care adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam galbenusurile unul cate unul amestecand bine dupa fiecare. Adaugam faina cernuta cu praful de copt si plicul de zahar vanilat. Amestecam usor cu o lingura si turnam in tava tapetata cu hartie de copt (eu am oprit 2 linguri din compozitie si am amestecat putin colorant rosu dupa care am adaugat-o peste compozitia alba).
Crema 1
Mixam frisca bine dupa care adaugam ciocolata topita (pe baie de aburi) si amestecam bine cu o lingura pana se omogenizeaza. La final adaugam ricotta care am mixat-o putin si amestecam usor. Dupa care amestecam cu frisca batuta bine.
Crema 2
Mixam branza de vaci cu iaurtul, adaugam ciocolata topita cu 50 ml frisca. Omogenizam si adaugam gelatina pregatita conform intructiunilor de pe plic (eu am folosit doar 5 linguri apa) amestecam si dam 10 minute la frigider.
Asamblare –
Blatul de tort il taiem in 3. Asezam prima foaie, insiropam, adaugam crema 1, adaugam alta foaie, insiropam si peste crema a 2 a. Dupa ultima foaie insiropata si decoram
Am decorat cu frisca si fructe kiwi.
Incearca si aceasta reteta video