Gaby_gabytza a trimis un apetisant Tort cu piscoturi.
INGREDIENTE Tort cu piscoturi
piscoturi
cafea
crema 1
5 galbenusuri
200 g zahar
1 l lapte
esenta de vanilie
2 linguri faina
1 plic gelatina
crema 2
400 g iaurt simplu
1 plic gelatina
100 g ciocolata cu lapte
2 linguri dulceata de struguri
Mod de preparare Tort cu piscoturi
Pregatim o tava cu pereti detasabili, o tapetam cu folie alimentara. Pregatim crema a doua: galbenusurile le mixam bine cu zaharul, faina si laptele il punem pe foc amestecand continuu. Lasam sa se raceasca si adaugam gelatina pregatita conform instructiunilor de pe plic, apoi adaugam esenta la final. Cat se raceste crema pregatim prima crema, amestecand iaurtul cu dulceata, ciocolata topita si gelatina facuta conform instructiunilor de pe plic, turnam in tava si dam la rece. Cand s-a racit crema a doua se toarna peste prima. Se niveleaza si se adauga piscoturile inmuiate in cafea, se da iar la rece minim 2 ore. Dupa ce se raceste o rasturnam pe o farfurie si o decoram cu ciocolata razuita si trandafiri din bomboane sugus. Se poate decora cu frisca sau se poate servi doar asa simpla.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de J. J. de la Pixabay