Veronica22 ne incanta cu o reteta delicioasa de Tort cu piersici, jeleu si ganache de ciocolata.
Ingrediente Tort cu piersici jeleu si ganache de ciocolata
Blat:
4 oua
4 linguri apa
4 linguri zahar
2 linguri cacao
6 linguri faina
1 praf de copt
2 conserve de compot de piersici
Jeleu:
650 ml zeama de compot de piersici si prune(pentru a se colora in rosu)
Crema Ganache
300 gr ciocolata
300 ml frisca lichida
Mod de preparare Tort cu piersici jeleu si ganache de ciocolata
Blat:
Albusurile se bat spuma impreuna cu apa. Adaugam zaharul si apoi dupa ce s-a topit adaugam si galbenusurile. Incorporam amestecand usor faina si cacaua impreuna cu praful de copt. Coacem blatul intr-o forma rotunda.
Crema Ganache:
Frisca si ciocolata taiata marunt se pun la foc pana cand se topeste toata ciocolata. Lasam la rece 5-6 ore dupa care se mixeaza pana devine spumoasa.
Dupa ce blatul s-a racit il asezam pe platou. Asezam inelul detasabil in jurul lui si aranjam jumatatile de piersici peste blat. Dam la frigider pana cand vom adauga jeleul.
Topim gelatina hidratata si o amestecam cu zeama de compot. Lasam jeleul astfel pregatit sa se raceasca in frigider amestecand din cand in cand in el.
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com