Iata o noua reteta trimisa de Daniela: Tort cu mousse de zmeura si ciocolata.
Ingrediente Tort cu mousse de zmeura si ciocolata
Blat
1 ciocolata
30 g unt
4 albusuri
2 galbenusuri
100 g ciocolata
1 praf de sare
1/2 praf de copt
6 linguri faina
Mousse de ciocolata
150 g ciocolata
350 ml frisca
1 lingura gelatina (hidratata)
Mousse de zmeura
300 g zmeura
300 ml frisca
2 linguri gelatina
Mod de preparare Tort cu mousse de zmeura si ciocolata
Blat
Topim ciocolata cu untul si lasam sa se raceasca.
Mixam albusurile spuma cu zaharul si praful de sare, adaugam galbenusurile pe rand si mixam bine dupa fiecare.
Adaugam ciocolata si omogenizam, adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.
Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit cca 30 min la foc mediu (sa treaca testul cu scobitoarea) lasam sa se raceasca bine dupa care taiem in 2.
Mousse de ciocolata
Ciocolata o topim cu 150 ml frisca (avem grija sa nu fiarba).
Cand s-a racit adaugam 1 lingura de gelatina amestecam si dam la rece.
Restul de frisca o mixam si o amestecam cu amestecul de ciocolata racita.
Mousse de zmeura
Zmeura (dezghetata) o blenduim, piureul de zmeura il amestecam cu gelatina hidratata, dam la frigider cat mixam frisca dupa care adaugam zmeura si omogenizam (dam la rece pana ansamblam tortul).
Asamblare
Asezam prima foaie, am pus compozitiile in 2 pungi si am alternand compozitiile (ca un sah), adaugam a 2 foaie si decoram dupa plac.
Incearca si aceasta reteta video