Tort cu mere si crema de zahar ars

28 octombrie 2020,
Tort cu mere si crema de zahar ars

Iata o noua reteta  trimisa de Mihagrigore: Tort cu mere si crema de zahar ars.

 

Ingrediente Tort cu mere si crema de zahar ars


Blat
4oua, 4linguri de zahar, 4linguri de faina, esenta de vanilie.
Crema:
800ml lapte, 6 oua, 100gr zahar, zahar vanilat, 4 mere, 250 gr zahar pentru topit.
Ornat:
frisca, 1 plic tort gelee rosu.

 

Mod de preparare Tort cu mere si crema de zahar ars


Intr-o cratita cu peretii inalti se pune la topit zaharul. Dupa ce s-a topit bine se imbraca peretii in zahar si se lasa sa se raceasca. Laptele, ouale, zaharul si esenta de vanilie se amesteca bine si se toarna peste merele taiate felii, care in prealabil au fost asezate in cratita cu zahar ars. Cratita se aseaza intr-o oala cu apa fierbinte, se introduce la cuptor si se tine pana ce crema se leaga usor (cam 20minute). Intre timp se amesteca ingredientele pentru blat si se rastoarna peste crema de zahar. Cand blatul s-a copt se scoate si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit bine se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu frisca si plicul de tort gelee preparat conform indicatiilor de pe plic.

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita