Oanapl10 a trimis la aceasta minunata reteta de Tort cu mere, nuci si branza.
Ingrediente Tort cu mere, nuci si branza
-pentru blat cu diametrul de 24 de cm:
4 oua
150 g unt
150 g miez nuca
200 g faina
130 g zahar
2 lingurite praf de copt
1 praf sare
1 lingurita coaja de portocala proaspata
1/2 lingurita scortisoara
-pentru umplutura:
2 kg mere ionatan
75 g zahar
1 lingura scortisoara
_pentru crema de branza:
250 gr crema de branza
70 gr zahar pudra
200 ml frisca + 1 lingurita zahar vanilat
-pentru crema de ciocolata:
200 ml frisca lichida
200 g ciocolata cu lapte
-pentru decor:
100 ml frisca lichida
20g zahar pudra
Mod de preparare Tort cu mere, nuci si branza
Incingi cuptorul la 180 grade C. Pui nucile intr-o tava si le dai la cuptor pana ce nucile capata un miros placut si se prajesc usor. Le lasi sa se raceasca, dupa care le maruntesti. Topesti untul si il lasi sa se raceasca. Intr-un castron amesteci faina cernuta impreuna cu praful de copt si sarea.
Mixezi ouale impreuna cu zaharul, dupa care adaugi si untul topit, coaja de portocala si scortisoara macinata si jumatate din amestecul de faina. Amesteci usor dupa care adaugi nucile maruntite si restul de faina. Torni amestecul intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt si dai blatul la copt pentru 35 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.
Cat timp lasi blatul la racit, pregatesti umplutura de mere: decojesti merele, le cureti de samburi si le tai cubulete mici.
Intr-o oala incapatoare pui merele, scortisoara si zaharul si le calesti pana cand merele isi lasa tot sucul si se inmoaie. Dai oala la o parte si lasi sa se raceasca.
Crema de branza o mixezi bine cu zaharul pudra, apoi incorporezi usor frisca batuta cu o lingurita de zahar vanilat. Tai blatul de tort in 3 parti egale (mie nu mi-au iesit tocmai egale) si le insiropezi cu un sirop format din apa cu zahar. Pui peste blat o jumatate din cantitatea de mere impreuna cu siropul lasat de mere. Peste mere pui o jumatate din cantitatea de crema de branza, pui si cea de-a doua felie de blat, presezi usor blatul si continui cu cealalta cantitate de mere calite impreuna cu siropul lasat, dupa care crema de branza. Deasupra pui ultima felie de blat.
Pentru crema, maruntesti ciocolata. Incalzesti frisca lichida pana la punctul de fierbere, adaugi ciocolata si amesteci pana obtii o crema omogena. O lasi sa se raceasca putin si o torni peste tort lasand sa curga usor peste margini.
Mixezi frisca lichida si decorezi tortul dupa imaginatie.
Dai tortul la frigider pentru cateva ore dupa care il servesti.
Incearca si aceasta reteta video