Amalia a trimis o alta reteta minunata: Tort cu mere
INGREDIENTE Tort cu mere
– 1 cana de zahar;
– 1 cana de gris;
– 1 kg mere rase;
– 100 g unt;
– 1 lingurita de scortisoara;
– 200 ml frisca batuta;
– 2 linguri de zahar pentru caramelizat;
– Bombonele pentru décor;
MOD DE PREPARARE Tort cu mere
– se ia o cratita de cca 2 l si se caramelizeaza 1/2 cana de zahar, tapetand-o;
– se aseaza bucatele de margarina;
– se aseaza un strat de mere de cca 1 cm;
– se toarna zaharul in ploaie;
– se toarna grisul in ploaie,cat sa acopere bine merele;
– se continua pana la epuizarea ingredientelor, incheind cu gris;
– se aseaza bucatele de margarina;
– se da la cuptor ptr cca 45 de minute( pana cand se topeste margarina, iar la suprafata prinde culoare aramie);
– se lasa sa se astampere in cratita;
– se rastoarna pe un platou;
– se pudreaza cu scortisoara;
– se orneaza cu frisca si zahar caramel.
incearca si aceasta reteta video