Ultimele

Tort cu iaurt si piersici

Retetele tale » Tort cu iaurt si piersici

Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Ady35: Tort cu iaurt si piersici. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.

 

Ingrediente

blat: 6 oua, 300g zahar, 1 plic zahar vanilat, 2 linguri cacao, 180 g faina, 6 linguri ulei, 1 plic praf de copt, 2 linguri fulgi de migdale

crema: 1 iaurt de caise de 350 g, 4 linguri pline de zahar pudra, 2 plicuri gelatina granulata, 300 ml frisca, 1 compot mare de piersici, 1 pachet de unt, 100 g zahar pudra si 1 plic zahar vanilat pentru imbracat tortul.

 

Mod de preparare

Blatul: se bat albusurile apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat, galbenusurile, uleiul si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt iar deasupra se presara fulgii de migdale. Se coace la foc potrivit.

Crema: se amesteca iaurtul cu zaharul pudra. Piersicile se taie in buc mici. Hidratam gelatina apoi o topim si o adaugam catre iaurt. Batem frisca si o amestecam cu iaurtul. La urma adaugam piersicile scurse de suc. Eu am taiat blatul in 2 foi apoi l-am taiat in jumatate. Am insiropat cu siropul compotului.

Tortul l-am imbracat in pasta de zahar. Inainte de a pune pasta de zahar intind un strat subtire de crema de unt pt a se lipi bine pasta.

Data articol: iulie 9, 2013