Ultimele

Tort cu fructe si piscoturi de sampanie

Retetele tale » Tort cu fructe si piscoturi de sampanie

Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Lala: Tort cu fructe si piscoturi de sampanie . Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.

 

Ingrediente

Pentru Crema:
1 cutie compot de piersici (caise sau ananas, etc)
800 ml iaurt cu fructe, tot de piersici sau caise
300 ml frisca lichida
2 plicuri gelatina alba

Pentru ornat: bucati de piersica din compot, 1 plic Tort Jeleu rosu, 100 ml suc rosu de fructe pt dizolvat praful de jeleu

 

Mod de preparare

Se scurg piersicile din compot, se taie bucatele mici. Se mixeaza cele 2 cutii de iaurt de fructe cu gelatina alba care in prealabil a fost hidratata si topita.

Se mixeaza frisca lichida pana se intareste, se adauga peste iaurtul cu gelatina, se adauga si bucatile de piersici taiate marunt si se continua amestecarea usoara.

Intr-un vas conic de sticla, pentru usurinta montajului si asezarii, pe peretii vasului am pus intai folie alimentara ca sa nu ramana tortul lipit de sticla si sa se strice cand il intoarcem pe farfurie.

Se asaza piscoturile de sampanie usor insiropate pe peretii vsului, iar la fundul vasului se pun bucatile de piersici aranjate circular sau tocate, atunci cand se va intoarce tortul gata facut, acesta va deveni varful ornat al tortului.

In mijlocul vasului se toarna compozitia de crema avand grija sa nu deranjam piscoturile din pozitia lor. Se inchide deasupra cu inca un rand de piscoturi insiropate si se fixeaza bine de crema inca moale, astefel va deveni baza torturlui la intoarcerea pe farfurie.

Se introduce cateva ore la frigider, de obicei eu il las de seara pana dimineata.

Cand s-a inchegat crema, se roastorna tortul cu grija pe un platou drept si se indeparteaza folia alimentara.

Dupa preferinta se mai pot adauga fructe deasupra tortului si se pot acoperi cu jeleu rosu.
Se dizolva jeleul rosu cu suc de fructe rosii si se topeste la abur, apoi se toarna cu grija peste varful tortului si se lasa sa se scurga si pe margini.

Pofta buna!

 

Data articol: iulie 12, 2013