Ultimele

Tort cu fructe de padure

Retetele tale » Tort cu fructe de padure
Tort cu fructe de padure

Iata un tort apetisant: Tort cu fructe de padure.

 

 

 

Ingrediente Tort cu fructe de padure

blat: 10 oua, 10 linguri de zahar, 10 linguri de faina, o lingura ulei, esenta rom, un praf de sare
crema: 500 g branza de vaci proaspata, 400 g smantana, un plic de gelatina (10 g), 150 g zahar pudra, 4-5 linguri de dulceata de zmeura (sau mure), 200 g zmeura, 200 g mure
sirop: 300 ml apa rece, 300 g zahar, esenta de rom
decor: cateva linguri de dulceata de zmeura, 2-3 linguri oprite din crema de branza, o mana de mure, o mana de zmeura, cateva frunzulite de menta proaspata, margine din 200 g ciocolata + 20 g unt, topite, 200 ml frisca lichida

 

Mod de preparare Tort cu fructe de padure

1. Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul, pana se intaresc (bezea), apoi se adauga galbenusurile frecate un pic cu lingura de ulei, se adauga si esenta, apoi faina cernuta. Se amesteca usor pana la o omogenizare perfecta a compozitiei apoi se toarna in forma de tort cu margine detasabila, pe care am tapetat-o cu hartie pentru copt si dam la copt, in cuptorul preincalzit, cca.40 minute. Se scoate blatul din forma si se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie pe orizontala in 3 discuri egale.
2. Se prepara siropul dand in cateva clocote apa cu zaharul iar la sfarsit se adauga si esenta. Se lasa sa se raceasca.
3. Se prepara crema mixand bine branza dulce de vaci cu zaharul pudra, smantana si dulceata de zmeura apoi se adauga gelatina pe care intai am hidratat-o in 50 ml apa rece si am topit-o (nu am fiert-o) la bain marin.
4. In forma in care am copt blatul montam tortul; intai primul disc bine insiropat, peste el turman aproape jumatate din cantitatea de crema de branza de vaci, peste care presaram mure si zmeura proaspata, cateva fire subtiri de dulceata de zmeura (cu lingura), apoi se vine deasupra cu cel de-al doilea disc de blat, bine insiropat, se adauga restul de crema, oprind 2-3 linguri pentru decor, se vine cu ultimul disc de blat deasupra, se unge cu un strat de dulceata de zmeura peste care turnam si intindem restul de crema de branza. Deasupra se decoreaza cu fructe proaspete.
Se lasa cel putin 2 ore sa se intareasca crema. Se decoreaza cu ciocolata, frisca, dupa preferinta.

 

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: ianuarie 2, 2022