Ultimele

Tort cu fructe

Retetele tale » Tort cu fructe

Gaby_gabytza a trimis o reteta minunata la Concursul nostru: Tort cu fructe. Adu si tu primavara in bucate cu retetele tale minunate pregatite pentru cei dragi si poti castiga o oala presiune DeKassa 10 Litri cu capac suplimentar din sticla, o tigaie wok cu capac si interior ceramica Bergner (seria Vioflam), sau o oala de gatit la aburi cu doua site Peterhof (fund capsulat in 3 straturi), oferite de Megaplus.ro.

 

Ingrediente

blat
6 oua
150 ml compot capsune
100 ml ulei
1 praf de copt
1 esenta vanilie
400 g faina
150 g zahar

 
blat 2
piscoturi

 
crema
500 ml smantana
200 g zahar
1/2 banana
1 portocala
capsuni din compot
visine din compot
1/2 lingurita colorant galben
decor
frisca
visine din compot
portocala
bomboane decorative

 

Mod de preparare

Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le mixam spuma. Separat galbeunsurile le mixam cu zaharul pana se topeste, treptat adaugam compotul, uleiul si praful de copt. Rasturnam peste albusuri si mixam. Adaugam treptat faina in ploaie si mixam.

Pregatim o tava cu inel detasabil o tapetam cu hartie de copt si rasturnam compozitia. Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Dupa lasam sa se raceasca

Mixam smantana cu zaharul pana rezulta o frisca consistenta. Impartim compozitia in 3.

In una adaugam portocala, colorantul si banana taiate cubulete.

In a 2-a adaugam caspunele si visinele din compot (la visine scoatem samburii), iar ultima o lasam simpla. Mixam pe fiecare in parte

Dam la frigider 20 min

 

Taiem blatul in 2 felii.

In tava in care am copt tortul o curatam bine si asezam prima felie de blat insiropata cu compot de capsune, iar deasupra adaugam frisca simpla. Dupa adaugam piscoturile inmuiate in compot de visine iar deasupra adaugam frisca cu capsune.

La final adaugam a 2-a felie de blat de tort insiropata cu compot de capsune si deasupra frisca cu banane dar lasam cateva linguri pentru a decora si marginea tortului.

Dam la frigider minim 30 min sa se intareasca bine frisca.
Scoatem de la frigider si dam jos inelul detasabil de la tava.

Decoram cu restul de frisca cu banane pe margine, iar deasupra cu felii de portocala,visine din compot si bombonele.

Cuvinte cheie:
Data articol: martie 18, 2014