Ultimele

Tort cu frisca si ananas

Mod de preparare
incepem cu blatul: se separa ouale, se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga praful de copt, galbenusurile, iar apoi faina; eu de obicei cern faina pentru a nu mi se face cocoloase in aluat; se da la cuptor la foc potrivit, asta fiecare doamna stie, in functie de cuptor. La mine dureaza cam 45 min, pe treapata 1. Dupa ce blatul s-a racit, este bine sa-l faceti chiar cu o zi inainte, pentru ca se taie mai bine, trecem la umplutura; curatam fructele, le taiem bucati mici; sucul de la compotul de ananas se pastreaza intr un vas, peste care adaugam putina apa, putin zahar, si eventual o vanilie, fiecare pune zahar dupa gust, siropul trebuie sa junga cam la 500 ml, pentru insiropat; batem cu mixerul frisca (300ml) peste care adaugam iaurtul de fructe, mixam inca 30 secunde dupa ce am bagat iaurtul, apoi adaugam fructele si amestecam usor. Taiem blatul in doua sau in trei, depinde cat de inalt l-ati facut, eu de obicei il tai in doua, insiropam bine partea de jos, punem umplutura, apoi punem cealalta parte pe care de asemenea o insiropam pentru a orna batem 500ml frisca, si ornam fiecare dupa preferinta.
Timp de preparare: 90 minute

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: februarie 19, 2015