Ultimele

Tort cu foi de miere

Retetele tale » Tort cu foi de miere

Nu am mai mâncat până acum niciun tort care să aibă o cremă atât de fină și blaturi atât de aromate! Vă rog, încercați rețeta acestui tort cu foi de miere și veți cunoaște gustul desăvârșit!

Mod de preparare Tort cu foi de miere

1. Se amestecă ouăle, mierea, făina și praful de copt până se obține un aluat omogen.
2. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se pun 4 linguri din aluat, se întind pe rotund și se coace foaie cu foaie, de cinci ori. Se lasă cele 5 foi de tort să se răcească separat.
3. Se mixează smântâna rece cu brânza și zahărul ,cu zahărul vanilinat, apoi se incorporează în compoziție și gelatina hidratata în 100 ml apă rece și topită la bain marin,dar fără a fierbe. Se toarnă în fir subțire în crema de brânză.Se amestecă bine.
4. Într-o formă de tort cu inel detașabil, se așază trei foi cu cremă de brânză între ele, iar celelalte două rămase se mărunțesc, se amestecă cu alunele sau nucile tocate și se presară deasupra. Se lasă la frigider o noapte și apoi se scoate din formă și se așază pe platoul de servire.

 

 

Ingredientele si cantitatile sunt pe LIBERTATEA PENTRU FEMEI.

 

Cuvinte cheie:
Data articol: ianuarie 12, 2018